Sposób przygotowania

Masło ubić z cukrem do puszystości. Wbić jajko i ekstrakt z wanilii, dalej ubijając (w tym momencie masa lubi się warzyć, ale kompletnie się tym nie przejmować, bo nie ma to wpływu na ciasto). Dodać mąkę, proszek, sodę oraz skrobię i zmiksować/wyrobić. Ciasto powinno być mięciutkie, nie klejące.
Blat wysypać mąką. Ciasto rozwałkować, wycinać ciasteczka, delikatnie przenosić je na wyłożoną papierem blachę (są bardzo delikatne i miękkie, najlepiej podważać je nożem).
Jajko roztrzepać z mlekiem. Posmarować ciastka, posypać cukrem. Piec około 15 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu studzić na kratce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pyszne są takie ciasteczka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ależ mam na nie ochotę :P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacyjne;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !