Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą i ziemniakami

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas 0,5 litra
kiełbasa 0,5 kilograma
cebula 1 sztuka
ziemniaki 10 sztuk
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
marchew 1 sztuka
mąka 1 łyżka
pietruszka 1 sztuka
jajko 6 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą i ziemniakami

Marchewkę i pietruszkę oczyścić, obrać. Pokroić na drobne kawałki. Zalać wodą i gotować przez 10 minut. Dodać zakwas, majeranek, cebulę oraz ziemniaki. Dodać szczyptę soli, pieprzu i łyżkę mąki.

Kiełbasę pokroić na większe kawałki i dodać do żurku. Gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Jajka ugotować na twardo.

Podawać z kawałkiem kiełbasy oraz z połówką jajka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 07.04.2016 10:51
Pożywne, sycące danie- śmiało może służyć za dwa dania!
iziona 16.03.2016 16:56
Ja lubię do żurku ziemniaczki osobno na drugim talerzyku :) ale bym teraz zjadła :)
Franciszek 16.03.2016 00:19
dobry żurek
bertpvd 15.03.2016 21:16
klasyka i jaka pyszna !
gosia1988 15.03.2016 20:41
Pyszności taki żurek
Lis 15.03.2016 20:39
Smakowity:)
mirosława4 15.03.2016 19:57
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak