Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na śląskiej z jajkiem...

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
włosczczyzna 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
kiełbasa śląska 4 pęta
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 4 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
ziemniaki 1/2 kg
żurek 1/2 butelka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
jajko ugotowane na twardo - ile potrzeba
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na śląskiej z jajkiem...

wodę zagotować z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać startą na grubszych oczkach tarki włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki

kiełbasę pokrojoną w kostkę bez flaka usmażyć na oleju na oleju z cebulą i czosnkiem i gdy składniki wywaru są już ugotowane to wszystko przełożyć z patelni do wywaru

dodać jarzynkę kucharka, pieprz mielony i gotować z 10 minut

teraz wlać żurek z butelki wymieszany ze śmietaną i mieszając zagotować

do smaku dodać majeranek i podać z jajkami na twardo.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.05.2014 14:41
przepyszny żurek
JOANNA16 15.10.2013 17:39
pycha, uwielbiam taki
joanna30 12.10.2013 18:02
Uwielbiam zurek, pycha :)
IwonaDD 12.10.2013 17:35
wygląda idealnie!
Sylwia26 12.10.2013 15:30
apetycznie wygląda :)
Adamorek 12.10.2013 14:19
konkretny i smaczny
Marta1986 12.10.2013 13:35
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak