Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinowe schabowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 6 sztuka
żurawina 300 g
natka pietruszki 2 łyżeczka
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
oliwa 1 łyżka
szynka konserwowa 4 plaster
jajko 2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
ser żółty 3 plaster
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowe schabowe

Kroki postępowania

1
Na rozgrzana patelnię z oliwa z oliwek wrzucamy żurawinę, łyżkę cukru i pietruszkę - smażymy do uzyskania konfiturowej konsystencji.
Krok 1 - Żurawinowe schabowe foto
2
Schabowe dokładnie rozbijamy, zaprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kładziemy paski szynki i sera żółtego.
Krok 2 - Żurawinowe schabowe foto
3
Do każdego kotleta dodajemy łyżkę żurawiny i zawijamy je. Zapinamy każdego 2 wykałaczkami, żeby się nie rozpadły podczas smażenia. Każdą zwijkę moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Żurawinowe schabowe foto
4
Smażymy na oleju do uzyskania złocistego koloru. Podawać wedle uznania. Smacznego!
Krok 4 - Żurawinowe schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.01.2017 15:13
też takie robię
Róża1 09.06.2013 11:01
wyglądają bardzo smacznie:-)
smile 23.02.2013 15:48
wygląda apetycznie;)
Kasia36 06.02.2013 20:42
To musi być bardzo smaczne, pycha
marta19 30.01.2013 22:50
smacznie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak