Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA-KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
ząbki czosnku 4
bulion warzywny 300 ml
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA-KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

Papryki myjemy, przekrajamy na pół, oczyszczamy, wkładamy na blachę skórą do góry, lekko skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Po upieczeniu obieramy papryki ze skóry.
Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekany czosnek i cebulę. Dodajemy pokrojoną paprykę (obraną ze skórki) i posiekany tymianek. Całość smażymy około 5 minut.
Dodajemy bulion i gotujemy około 5 minut. Blendujemy wszystko razem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 16.07.2013 16:43
super poleacam
ajres 16.07.2013 16:25
apetyczna zupka
jozefinach 05.06.2013 14:02
Nigdy nie jadłam takiej zupki, ale jej kolor zauroczył mnie.
Cranberry 04.06.2013 22:47
pyszności :)
Rafał3 04.06.2013 21:46
wyśmienite danie - na pewno spróbuje
Boska_Agatka 04.06.2013 21:44
świetny przepis
Magiczna_Kuchnia 04.06.2013 21:28
bardzo fajny przepis, lubię paprykowe zupki ale w takiej wersji jeszcze nie robiłam
alaaa 04.06.2013 21:21
piękny kolor ma ta zupka i na pewno smaczna
migotka28 04.06.2013 21:18
pięknie podana zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak