Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kapustą pekińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 250 gram
skrzydełka kurczaka 500 gram
groszek zielony 0,5
papryczka chili 1
Ziele angielskie mielone Prymat 3
Papryka słodka mielona Prymat
ziemniaki 200 gram
warzywa 200 gram
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kapustą pekińską

Gotujemy wywar ze skrzydla indyka i wloszczyzny /skladniki w guście gotującego/.W tym c.zasie kroimy pekinkę w średnią kostkę,obieramy ziemniaki i też kroimy w kostkę.Papryczkę chili drobno siekamy/ewentualnie można posiekać też 2 ząbki czosnku/.Groszek odsączamy.Pod koniec gotowania wywaru dodajemy przyprawy,pokrojone ziemniaki i papryczkę chili.Gotujemy razem 10 min.i dodajemy pokrojoną kapustę.Gotujemy doslownie 2 min.,kapusta powinna zachować chrupkość.Próbujemy,ew.doprawiamy i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.02.2014 12:10
Takiej jeszcze nie jadłam:)
Smaczna_B 19.02.2014 19:12
pomysłowa ta zupka
gibli 14.02.2014 20:46
takiej nie jadłam zupki, pewnie jest smaczna:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak