Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z Jasiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2.5 litra
fasola Jaś 200 gram
ziemniaki 2 sztuki
marchewka
pietruszka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
por (biała część) 2-4 cm
smalec 1/2 łyżki
masło 1/2 łyżki
mąka 1 łyżka
cząber
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z Jasiem

Wieczorem poprzedniego dnia fasolę umyć i zalać zimną wodą.
Fasolę po wymoczeniu zalać świeżą wodą, tyle żeby fasola była przykryta i gotować. w między czasie umyć i pokroić warzywa.
Do wpół miękkiej fasoli dodać warzywa, zalać rosołem i wsypać przyprawy w ilości jakie lubimy. Gotować do miękkości.
Z masła, smalcu i mąki zrobić zasmażkę i na koniec dodać do gotującej się zupy. Doprawić pieprzem i solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.05.2015 21:36
pyszne jedzonko do zjedzenia
Beatris 11.05.2015 21:00
Bardzo apetyczna zupka:)
IZABELA29 11.05.2015 20:13
lubie takie zupy
zabcia117 11.05.2015 19:48
Apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak