Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa "wokół ogródka"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1/2 szt
szynka wędzona 20 dag
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
brokuł 15 dag
seler 10 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
fasolka szparagowa 25 dag
ziemniaki 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
masło 2 łyżki
cebula biała 1/2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa "wokół ogródka"

Porcję rosołową oraz wędzoną szynkę wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe oraz sól i gotujemy wywar. W tym czasie obieramy warzywa i kroimy: marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler w kostkę, fasolkę szparagową żółtą w mniejsze kawałki oraz brokuła dzielimy na różyczki. Gdy wywar będzie gotowy wyciągamy porcję i szynkę. Dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości. Białą cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle, dodajemy mąkę, a następnie powstałą zasmażkę rozprowadzamy wywarem i wlewamy do zupy. Żółtko mieszamy z wodą i wywarem i także wlewamy do zupy. Zagotowujemy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szynkę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 21.07.2014 15:05
lubię wszelkie kwaśne zupy
Ewelina1991 21.07.2014 14:13
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak