Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenno-letnia z kaszką manną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

różyczki brokuła 300 g
marchew młoda 250 g
pory młode do smaku
rzodkiewka średni pęczek
lubczyk świeży do smaku
koper świeży pęczek
natka pietruszki pęczek
kalarepka młoda średnia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kasza manna ilość wg gustu
frankfuterki 150 g
mięso z kurczaka bez kości 400g

Porada

Gotową zupkę można zabielić mlekiem, jogurtem lub śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenno-letnia z kaszką manną

Mięso z udek kurczaka (bez kości i skóry) włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Dodać liście pora (ciemne) i lubczyk. Ugotować wywar, ale nie dłużej niż 30 minut od zawrzenia. Następnie dodać talarki młodej marchewki, średnie różyczki brokuła, pokrojonego w plasterki pora (jasna część), spore kostki kalarepy i plasterki rzodkiewki. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w krążki kiełbaski, grubo posiekany koper i natkę pietruszki. Posolić i popieprzyć do smaku. Wsypać też kaszkę mannę. Gotować do miękkości kaszki i zieleninki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.06.2017 16:12
uwielbiam :D
Janina 09.06.2017 16:10
Bardzo lubię traka zupkę ;))
Habibi 09.06.2017 14:46
nie, nie jest to kasza jęczmienna - to dość gruba kasza manna :)
mirosława4 09.06.2017 11:57
zupa smaczna ale to chyba jest kasza drobna jęczmienna w tej zupie ? :)
pestka 09.06.2017 11:22
bardzo lubię takie zupy i robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak