Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wigilijna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki suszone 20 dag
grzyby suszone 8-12 szt.
cynamon 1/2 łyżeczki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wigilijna

Wykonanie:
Grzyby umyć, namoczyć – następnie ugotować , odcedzić ( wywar odstawić). Śliwki rozgotować w małej ilości wody z dodatkiem cynamonu. Ugotowane grzyby pokroić ze śliwkami i włożyć do wywaru grzybowego. Następnie posłodzić do smaku i podawać schłodzoną zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.11.2013 20:02
o takiej nigdy nie słyszałam :) ale co region to inna tradycja :)
adelajda 09.11.2013 17:22
świątecznie się zrobiło :)
Monia 09.11.2013 16:49
Czuję Święta w powietrzu:)
sanielcia 09.11.2013 13:08
do świąt jeszcze daleko :) ale zupka fajna
halina17 09.11.2013 13:01
Świątecznie się robi .
Marta1986 09.11.2013 11:54
świątecznie i pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak