Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serula z oscypkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 60 dag
maślanka 1 litr
mleko 1/2 litra
woda 1/2 litra
oscypek 20 dag
mąka 2 łyżki
sól do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serula z oscypkiem

Wykonanie:
Wodę zagotować z mlekiem i posolić do smaku. Następnie maślankę roztrzepać z mąką i ciągle mieszając wlać do mleka i zagotować, w razie potrzeby posolić. Ziemniaki wyłożyć na talerze, zalać ciepłą polewką i na górę położyć po kawału oscypka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 06.07.2016 00:02
smakowite tez poprosze
smerfetka79 02.07.2016 02:43
ciekawe jak to smakuje. Taka zupa to dla mnie czysta abstrakcja.
Aleksandra/Olcia 01.07.2016 19:01
jak z oscypkiem to ja poproszę !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak