Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 300 g
ziemniak 1 sztuka
ryż 100 g
wywar warzywny 1,5 l
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
mąka 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
sól
pieprz
Kurkuma mielona Prymat szczypta
Imbir mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Seler obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ziemniaka obrać pokroić w kosteczkę.

Na rozgrzaną patelnię wlać łyżkę oleju, dodać seler i ziemniak podsmażyć ok 5 minut. Całość zalać wywarem, dodać ryż, opcjonalnie pokrojone mięso z kurczaka lub indyka, przyprawić i gotować do miękkości ryżu (ok 10 - 15 minut). Śmietankę wymieszać z mąką, wlać do zupy pod koniec gotowania, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.09.2015 18:55
swietny krem
misia53 15.09.2015 18:46
Tak dostojnie , po królewsku wyglada ta Twoja zupka .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak