Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo -brzoskwiniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
pomidory malinowe 45 dag
mięta świeża do smaku
jogurt naturalny 1 łyżka
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo -brzoskwiniowa

Pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę podsmażyć cebulkę dodać pomidory. Dusić ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie dolać bulion i całość zagotować. Brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do zupy . Wszystko zmiksować i podprawić jogurtem. Podawać z grzankami i posiekaną miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 13:55
Na pewno jest dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak