Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pijacka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 200 g
oregano 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
cebule 3 duże
chleb tostowy 6 kromek
bulion wołowy 1,5 l
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pijacka

Zioła namoczyłem w wodzie ,osączyłem.

Boczek pokroiłem na kawałki ,wysmażyłem w rondlu ,dodałem posiekane cebule ,smażyłem aż stały się lekko brązowe.

Do rondla wrzuciłem pokrojone w kostkę tosty ,mieszałem tak aby pokryły się tłuszczem i cebulą.

Rondel wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C na 15 min.

Składniki rondla przełożyłem do garnka ,zalałem bulionem i dodałem zioła. Gotowałem na małym ogniu przez godzinę ,przyprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.09.2014 06:20
ciekawy przepis
Grazyna0211 14.09.2014 15:16
ciekawa zupa
Magula 14.09.2014 12:28
No takiej to jeszcze nie jadłam, ale też nie wiem czemu pijacka? Dobra na kaca może?
kuklik 14.09.2014 11:52
A dlaczego pijacka
Megg 14.09.2014 11:22
bardzo fajna zupka
Helena63 14.09.2014 11:09
ale fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak