Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
marchew 2 szt
por
seler 5-6 listków
koper świeży
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz 5-6 ziarenek
ziele angielskie 4 ziarenka
tymianek do smaku
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
porcję rosołową wkładamy do zimnej wody, gotujemy, zbieramy szumowiny, dodajemy marchew pokrojoną w kostkę, pora pokrojonego w pół krążki, kilka liści selera, kucharka, ziele i pieprz-gotujemy do miękkości mięsa
Krok 1 - zupa pieczarkowa foto
2
pieczarki ścieramy na tarce, przesmażamy na oleju doprawiamy tymiankiem i solą
Krok 2 - zupa pieczarkowa foto
3
lekko podsmażone dodajemy do zupy i gotujemy 10 minut
Krok 3 - zupa pieczarkowa foto
4
wyjmujemy porcję całość zabielamy śmietaną, na koniec posypujemy posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku
Krok 4 - zupa pieczarkowa foto
5
podajemy z grubszym makaronem
Krok 5 - zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 02.11.2014 13:56
Smaczna zupka.
pestka 02.11.2014 12:59
bardzo lubię taka zupę
olkaaa 02.11.2014 10:09
już dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak