Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem jaśminowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
ryż jaśminowy 100 g
marchewka 1 szt
seler kawałek
por- kawałek
ogórki kiszone 4 szt
śmietana 18 proc 120 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem jaśminowym

Ogórki i marchewkę pokroić w cienkie plasterki,pora w półplasterki, seler w kostkę. Warzywa i ryż dodać go gotującego się bulionu,gotować na małym ogniu około 20 minut. Śmietanę połączyć z mąką dodać do
zupy,doprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.03.2013 07:30
delikatna i smaczna
ZEWA 23.08.2012 12:50
zawsze gotuję ogórkową z ryżem, ale zaciekawiła mnie propozycja podania jej z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak