Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OGÓRKOWA NA KIEŁBASIE REGIONALNEJ

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa regionalna 6 szt
ziemniak 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki do smaku
ogórki kiszone 6-8 szt
śmietana 3-4 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OGÓRKOWA NA KIEŁBASIE REGIONALNEJ

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę lub w talarki, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liśc i ziele i gotujemy do miękości, następnie dodajemy kawałki kiełbasy i ogórki starte na grubych oczkach. Dodajemy do warzyw i wrzucamy kostkę rosołową i natkę pietruszki.
Krok 1 - ZUPA OGÓRKOWA NA KIEŁBASIE REGIONALNEJ foto
2
Śmietanę mieszamy z pieprzem, majerankiem i dolewamy odrobinę ciepłego wywaru, mieszamy, aby nie było grudek.
Krok 2 - ZUPA OGÓRKOWA NA KIEŁBASIE REGIONALNEJ foto
3
Śmietanę wlewamy do zupy, chwilę jeszcze gotujemy na małym ogniu i doprawiamy solą jeśli za mało słona. Podajemy gorącą z chlebkiem.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - ZUPA OGÓRKOWA NA KIEŁBASIE REGIONALNEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.07.2013 10:55
Uwielbiam ogórkową :)
Poison1988 11.10.2012 11:06
Super zupcia :) Pyszna i prosta! :)
cukiereczek 11.10.2012 10:10
rozgrzewająca zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak