Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek konserwowy 5 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
ziemniaki 3 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
cebula 1/2 szt
śmietana 30% 2 łyżki
sól do smaku
ząbek czosnku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
przyprawa do zup
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa

Do garnka odlać 2l wody. Wrzucić dokładnie opłukane skrzydełka, obraną i pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Czosnek wycisnąć i wrzucić do zupy. Cebulę drobno pokroić w kostkę i też wrzucić do garnka. Ogórek potrzeć na tarce na dużych oczkach. Wrzucić do zupy. Po ok. 30 min wrzucić także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować jeszcze ok. 20 min. Dodać soli, pieprzu, maggi i łyżeczkę warzywka. Na koniec dodać śmietanę. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.06.2013 11:09
ja też z kiszonych :-) , a raz można zrobić:-)
Krakowianka 25.09.2012 14:16
ja robię z ogórków kiszonych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak