Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na króliku z jarmużem i białą fasolą

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszna zupa na mięsie królika na jesienne wieczory. Dobry sposób na przemycenie jarmużu opornym. Polecam.

Składniki:

Składniki główne:

królik 1 ćwiartka
włoszczyzna 1 sztuka
czosnek ząbki 4 sztuki
pomidory 2 sztuki
jarmuż 2 gałązki
fasola biała 1 puszka
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 2 szczypty
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżeczka
sos sojowy grzybowy 1 łyżka

Porada

Zupa najlepsza jest następnego dnia:)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na króliku z jarmużem i białą fasolą

Gotujemy rosół na króliku. Ćwiartka królika + włoszczyzna tj. marchew, korzeń pietruszki, seler, por pokrojone w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką.

Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek w grubych plastrach i gotujemy na małym ogniu przez około 1h.
Na koniec dorzucamy puszkę białej fasoli (ja używam gotowanej na parze), pokrojone w kostkę pomidory i jarmuż, doprawiamy sosem sojowym, łyżeczką masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak