Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa lubczykowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lubczyk świeży 15-20 g /4 łyżki
cebula biała 1/2 sztuki
bulion drobiowy 400 ml
masło 1 łyżeczka
mąka pszenna 3 łyżki
mleko 2% 1 szklanka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa lubczykowa

Białą cebulę obrać i dość drobno posiekać.
Lubczyk lekko przepłukać , oberwać same listki.
Cebulę zeszklić na maśle. Wsypać 4 pełne łyżki posiekanego lubczyku i 3 płaskie łyżki mąki. Lekko podsmażyć .
Mieszając , wlać powoli bulion.
Gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Dodać szklankę mleka , opcjonalnie sól ,pieprz, pogotować chwilę.
Zupa -krem może być też podawana jako gęsty sos do makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.06.2016 10:38
ciekawa zupka
olkaaa 16.06.2016 18:50
muszę spróbować
Renataj 15.06.2016 21:55
Dla mnie taka zupka to nowość.
Wafelek2601 15.06.2016 21:29
Pyszna zupa
Urszula Świeca 15.06.2016 19:57
Ciekawy przepis , takiej nie jadłam.))
cukiereczek 15.06.2016 17:49
ciekawa zupa
mirosława4 15.06.2016 17:06
ciekawa takiej jeszcze nie jadłam
ada.la 15.06.2016 16:14
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak