Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kwaśna z kiszonej kapusty i jabłka z makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
jabłko 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
makaron 250 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
por 50 g
seler nać 50 g
pietruszka 50 g

Porada

Jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej zupy, może ugotować kapustę oddzielnie, a następnie dodać ją do zupy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kwaśna z kiszonej kapusty i jabłka z makaronem

Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie. Pietruszkę kroimy w większe kawałki, ponieważ po ugotowaniu wyciągamy ją z zupy. Jabłka myjemy i kroimy na 4 części.Kapustę kiszoną wraz z porem, selerem, pietruszką oraz jabłkiem wrzucamy go garnka i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe oraz sól i pieprz. Gotujemy aż wszystko smaki przejdą do zupy oraz aż zmiękną warzywa. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.11.2014 02:41
Lubię taką.
odjechana 18.11.2014 21:48
Z jabłkiem takiej zupki nie robiłam jeszcze :) Ciekawie :)
wioleczka83 18.11.2014 21:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak