Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowo - porowa z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 kg
por 1 kg
bulion warzywny 1,5 litra
śmietana kremówka 1/2 szklanki
masło 10 dag
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowo - porowa z kurkami

Wykonanie:
Pory oczyścić, pokroić i na dwóch łyżkach masła udusić przez 5 minut. Następnie zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu około 25 minut. Na patelni rozgrzać resztę masła i podsmażyć kurki przez 10 minut z przyprawami. Gotową zupę zmiksować, zaciągnąć śmietanką i podawać z kurkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.08.2016 13:45
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak