Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa z brukwi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
seler naciowy 1 gałązka
lubczyk świeży 1 gałązka
smietana 18% 200 ml
wywar z kurczaka 3 l
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
parmezan starty 150 g
pietruszka zielona 1 pęczek
brukiew 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa z brukwi

Brukiew umyć, oskrobać i pokroić w kawałki. Podobnie ziemniaki. Dodać seler i lubczyk, odrobinę posolić.
Zlać warzywa wywarem z drobiu i gotować do miękkości.
Zmiksować na gładką masę. Doprawić pieprzem cayenne i solą do smaku. Zabielić śmietaną, najlepiej słodką 18%.
Podawać posypane parmezanęm i zieloną pietruszką z dodatkiem grzanek lub groszku ptysiowego.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 24.08.2012 19:25
Ja częściowo wyrywam wcześniej, bo jest za gęsto posiana :)
ziutula
ziutula 24.08.2012 17:42
u nas brukiew dopiero się jada po przymrozkach, jest wtedy ponoć słodsza i krucha...i na gęsinie obowiązkowo...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak