Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze świeżego zielonego groszku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
groszek zielony 600 gram
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
lubczyk świeży 3 liść
ziele angielskie 2 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
natka pietruszki 2 łyżka
pieprz 1 szczypta
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze świeżego zielonego groszku

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy na półmiękko. Dodajemy groszek, cebulę, liść, ziele, lubczyk, natkę i pozostałe przyprawy. Gotujemy do miękkości. Odkładamy 2 łyżki groszku do dekoracji. Resztę składników miksujemy. Dosypujemy roztartymi w dłoniach ziołami. Ponownie zagotowujemy. Podajemy z jajkiem, groszkiem ptysiowym, grzankami, makaronem lub solo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.10.2016 18:11
Jaka pyszna
Grazyna0211 24.04.2016 13:27
smaczna zupa
Malinka 17.05.2013 17:21
Już dawno nie jadłam, a pamiętam, że smakuje wybornie!
Bernadeta1 04.05.2013 00:16
pyszna zupka
Jodaj 25.02.2013 07:41
mniam :)
ewelina/bunia 26.09.2012 20:53
ciekawe
Małgorzata106 26.09.2012 20:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak