Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze strąków groszku

5.0
(16)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!

Składniki:

Składniki:

strączki z zielonego groszku 800 gramów
parmezan starty 3 łyżki
śmietana kwaśna 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy 800 g strąków po zielonym groszku oraz kwaszonej śmietany.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze strąków groszku

Strączki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min, (wody wlewamy tyle, by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito.
Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak