Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brokuła, pietruszki i pora

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny 1,5 l
biała część pora 1 dorodna
korzeń pietruszki 1 duży
brokuł 50 dag
ziemniaki 4 średnie
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 kulki
kwaśna śmietana do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brokuła, pietruszki i pora

Zagotuj wywar warzywny/bulion z zielem angielskim i liściem laurowym. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na dowolne kawałki, łodygi brokuła obierz ze zdrewniałych części i podziel na cząstki, dodaj do wywaru. Różyczki brokuła wrzuć do wywaru, kiedy reszta warzyw będzie już prawie miękka. Kiedy warzywa będą już gotowe, wyłów liść laurowy i ziele angielskie. Zmiksuj całość na gładko, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 28.01.2013 18:04
z chęcią bym go zjadła
SylwiaMagdaSabin 28.01.2013 17:48
uwielbiam
adelajda 28.01.2013 16:37
lubię zupy kremowe
Marta1986 28.01.2013 16:21
super
Gracer 28.01.2013 16:19
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak