Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa klopsowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zupa

marchewka 1
natka pietruszki 1
cebula 1
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 1
śmietana 2 łyżki

klopsy

mięso mielone 1 kg.
bułka czerstwa 2
cebula 1
sól i pieprz
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa klopsowa

Zupa: do niewielkiej ilości wody dodajemy marchewkę, cebulę i pietruszkę. Jak zacznie się gotować wkładamy uformowane klopsiki. Po ugotowaniu klopsów dodać rozrobioną mąkę z wodą. Po lekkim przestudzeniu zupę dodać do żółtka i śmietany, wszystko dobrze wymieszać- nie gotować!
Klopsy: bułki zamoczyć w wodzie, gdy będą miękkie odsączyć dodać do mielonego mięsa. Następnie dodać roztrzepane jajka i startą cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć na patelni. Podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak