Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kartoflana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostki rosołowe 2 szt
cebula 2 szt
ziemniaki 8 szt
koperek garść
śmietana 12% 150 ml
boczek 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kartoflana

Kostki rosołowe wrzucamy do 1,5 l wrzącej wody. Cebule kroimy w cienkie paski a boczek w kostkę i podsmażamy na patelni. Ziemniaki kroimy w kostkę. Podsmażony boczek z cebulką wrzucamy do rosołu, dodajemy ziemniaki. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy koper. Chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak