Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/6 sztuki
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
kapusta 1/8 główki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z warzywami

Kroki postępowania

1
Kostkę warzywną rozpuścić w 1/2 litra wody, zagotować. Dodać pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę oraz pokrojony w kostkę seler. Zagotować.

Krok 1 - Zupa kapuściana z warzywami foto
2
Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz zrumienioną na oliwie z oliwek cebulkę z czosnkiem. Gotować do miękkości. P
Krok 2 - Zupa kapuściana z warzywami foto
3
od koniec gotowania dodać posiekaną kapustę.

Krok 3 - Zupa kapuściana z warzywami foto
4
Zupkę doprawić do smaku i podawać.
Krok 4 - Zupa kapuściana z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.06.2015 20:35
gotuję podobną tylko bez czosnku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak