Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana na świeżych pomidorach z kabanosami i bazylią

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 500 g
pomidory 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 7 sztuk
Owoc jałowca cały Prymat 4 sztuki
wywar warzywny 1,5 l
sól
cebula 1 sztuka
bazylia świeża 30 listków
kabanos 500 g
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana na świeżych pomidorach z kabanosami i bazylią

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wywarem warzywnym. Dodajemy do tego pokrojone kabanosy, liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca i posiekaną cebulę. Mieszamy dokładnie. Wszystko powinno być przykryte, jeśli nie jest to należy dolać wywaru bądź wody. Gotujemy około 2 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem. Po 1,5 godzinie dodajemy sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory wrzucamy do gotującej się zupy. Na sam koniec gotowania dajemy posiekaną świeżą bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Mieszamy i podajemy na gorąco. Zupa jest najlepsza na drugi dzień :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.12.2013 11:27
wspaniała zupka!! :)
Marta11 02.12.2013 12:47
rewelacyjna zupka
Olga_SK 02.12.2013 12:43
Apetyczna zupka :)
dwa pokoje z kuchnią 02.12.2013 11:10
wygląda super i jest w niej to co lubię :)
Joannasz3190 02.12.2013 11:07
Ciekawe połączenie :)
krystyna330 02.12.2013 10:19
pycha moje smaki
brioszka 02.12.2013 09:56
mniam, wygląda cudnie!
Milka100 02.12.2013 09:54
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak