Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalarepkowa z pulpecikami :
Na talerzach dolewać śmietankę tyle ile kto lubi – lub wlać ok. ½ szklanki śmietanki do zupy , zamieszać i taka rozlewać na talerze .
2 duże kalarepki ( po utarciu na tarce 1,5 kalarepki powinno wypełniać objętość szklanki – mniej więcej ) ,1 ziemniak ( wielkoś | |
4 łyżki pokrojonego koperku,4 łyżki pokrojonej natki pietruszki ,1 średniej wielkości marchewka | |
30 dag mielonego z indyka ( może być również inne mielone , ale to moim zdaniem jest najlepsze ) | |
pieprz mielony,szczypta soli ,4 szklanki wody ,śmietana słodka ( tak po 2-3 łyżki na porcję wg upodobania ) |
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: