Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa na otrębach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
otręby pszenne 8 dag
masło 2 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa na otrębach

Wykonanie:
Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki, włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i ugotować. Z masła i otrąb przygotować zasmażkę, rozprowadzić wodą z kalafiora, dodać do zupy i gotować powoli około 10 minut. Doprawić przyprawami i zaciągnąć rozmąconym jajkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 07.10.2015 08:05
pyszna zupka
jagoda5913 07.10.2015 00:27
dobra zupka
IKrakowianka 06.10.2015 23:52
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak