Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 50 g
kalafior 2-3 różyczki
marchew 1 duża
natka pietruszki
grysik 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i ugotować – ja miałam kawałek z pleców królika (bardzo mięsisty). Gdy mięso będzie już dosyć miękkie dodać obraną i opłukaną marchewkę, umyty kalafior. Gotować aż wszystko będzie miękkie.
Krok 1 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
2
Marchewkę i kalafiora rozgnieść widelcem. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
3
Mięso wyłowić, obrać, i drobno posiekać.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
4
Mięso połączyć z marchewkę w wywarze na którym się gotowały. Zagotować i wsypać grysik- gdyby zupka wyszła nam za gęsta można dolać troszkę wody lub rosołu.
Krok 4 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
5
Chwilę pogotować ciągle mieszając. Posypać natką pietruszki.
Krok 5 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak