Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa - wersja studencka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa mrożone 1 opakowanie
kostka rosołowa 3 sztuki
serek topiony 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
natka pietruszki 0,5 pęczka
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa - wersja studencka

Wodę zagotować wraz z kostkami rosołowymi. Kiedy się rozpuszczą dodać mrożony miks warzyw. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Następnie serki topione rozpuścić w szklance wywaru i mieszankę dodać do reszty. Natkę pietruszki drobniutko posiekać, dodać do zupy. Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.07.2014 10:50
muszę spróbować z tymi serkami
nogawkuchni 04.07.2014 17:05
Smakowita zupka,lekka,a pożywna,chętnie bym takiej zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak