Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z białą kiełbasą

5.0
(16)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa gulaszowa z białą kiełbasą, to świetna propozycja na wielkanocny stół. Jeśli żurek lub barszcz biały serwujecie na późne śniadanie - gulaszowa idealnie sprawdzi się na obiad. Koniecznie wypróbujcie! 

Składniki:

Składniki:

olej rzepakowy 2 łyżki
boczek wędzony pokrojony w kostkę 100 g
cebula pokrojona w kostkę 2 sztuki
ząbki czosnku pokrojone w plastry 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
kiełbasa biała 4 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżki
pomidory pelati 1 puszka
rosół drobiowy 1 litr
kostka rosołowa Kucharek 1 kostka
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z białą kiełbasą

Zupa z białą kiełbasą na Wielkanoc to doskonały pomysł. Wbrew pozorom nie tylko z tradycyjnym żurkiem smakuje wyśmienicie - biała kiełbasa idealnie pasuje też do zupy gulaszowej.

1. W garnku na oleju smażymy boczek, następnie dodajemy cebulę, czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę, obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę białą kiełbasę. Po kilku minutach smażenia dodajemy przecier, pomidory pelati i całość zalewamy bulionem drobiowym.

2. Gotujemy około 10 minut doprawiając do smaku przyprawą do dań.

3. Podajemy z natką pietruszki.   

 

Aby urozmaicić standardowy kulinarny repertuar, warto poeksperymentować z różnymi wielkanocnymi potrawami. Ważne, aby wielkanocne menu było odpowiednio skomponowane i dopełniało się smakowo. Można też w nieoczywisty sposób wykorzystać tradycyjne produkty, tworząc nowe odsłony dań. 

A jeszcze więcej wielkanocnych potraw znajdziecie TUTAJ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak