Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z gwiazdkami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda ok. 5 litra
królik 2 udka
marchewka 3 duże sztuki
masło 30 g
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
śmietana 18 proc 1 szklanka
makaron gwiazdki 1 szklanka
podgrzybki 300 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z gwiazdkami.

- udka królika gotujemy do miękkości
- międzyczasie kroimy marchewkę w drobne plasterki, a grzyby w paski i dusimy na maśle aż wyparuje woda, około 10-15 min
- gdy udka z królika będą miękkie dodajemy grzyby i marchewkę, gotujemy około 10 minut
- następnie dodajemy makaron, gotujemy aż będzie miękki
- na sam koniec wsypujemy koper suszony, posiekany drobno czosnek i doprawiamy do smaku solą
- śmietanę hartujemy z zupą i zaprawiamy ją
- gotujemy jeszcze chwilę i zupa jest gotowa
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 06.02.2014 20:00
dobra zupka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak