Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 gram
ryż 1/2 szklanki
kapusta pekińska 1/3 sztuki
cebula 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ząbek czosnku
Majeranek suszony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
koperek
olej rzepakowy 2 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
kwaśna śmietana 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać mięso i razem smażyć ok. 5 minut.
Krok 1 - Zupa gołąbkowa foto
2
Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Dodać do mięsa z cebulą i razem chwilę smażyć.
Krok 2 - Zupa gołąbkowa foto
3
W garnku zagotować 2 litry wody, przełożyć zawartość patelni. Dodać przyprawy i ryż, gotować 10 minut.
Krok 3 - Zupa gołąbkowa foto
4
Kapustę pokroić w grube paski, dodać do zupy. Po pięciu minutach dodać musztardę, koncentrat, posiekany drobno czosnek i zagotować.
Krok 4 - Zupa gołąbkowa foto
5
Sprawdzić smak zupy, jeśli trzeba to doprawić, dla ostrości można dodać szczyptę ostrej papryki. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy i wlać do reszty. Przed podaniem posypać koperkiem.
Krok 5 - Zupa gołąbkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna83 13.03.2016 16:47
Jak ktoś ma gotowe już gołąbki,a chce zupę to może je zgrubnie zmiksować :) Oczywiście żartuję.Pomysł fajny i wykorzystam go na pewno.
w mojej kuchni 13.03.2016 15:19
dobre jedzonko do zjedzenia
noninka77 13.03.2016 09:59
Bardzo fajny pomysł!
Ewelina1991 13.03.2016 09:42
świetny przepis
Łukasz15 12.03.2016 23:45
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak