Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 2 duże
przecier pomidorowy 500 g
marchewki 2 sztuki
czosnek ząbki 4 sztuki
ryż 1 woreczek
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Najlepiej smakuje na kolejny dzień, kiedy przejdzie smakiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Kroki postępowania

1
Cebulę i kapustę kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Zupa gołąbkowa foto
2
Cebulę smażymy na małej ilości oleju.
Krok 2 - Zupa gołąbkowa foto
3
Następnie dodajemy mięso mielone. Wsypujemy marchewkę.
Krok 3 - Zupa gołąbkowa foto
4
Mieszamy wszystko i chwilę smażymy.
Krok 4 - Zupa gołąbkowa foto
5
Dodajemy następnie kapustę i czosnek przeciśnięty przez praskę.Mieszamy i smażymy ok. 10 minut.
Krok 5 - Zupa gołąbkowa foto
6
Dolewamy wody ale nie do pełna (musi się zmieścić przecier jeszcze ;) ) i dodajemy ryż. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut, aż ryż zacznie mięknąć.
Krok 6 - Zupa gołąbkowa foto
7
Dodajemy przecier pomidorowy, paprykę, pieprz i sól do smaku.
Krok 7 - Zupa gołąbkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 02.09.2015 09:06
U nas ma inną nazwę, ale składniki bardzo podobne ;)
Aannkaa82 02.09.2015 08:55
Bardzo mnie zaintrygowała nazwa :) zupka zapowiada sie smacznie :)
JulkaTomeczek 02.09.2015 08:35
Pyszne danie też taką robię
jagoda5913 02.09.2015 00:39
Ciekawy przepis
Ania67 01.09.2015 23:31
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak