Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z wędliną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
żeberka wędzone 30 dag
woda 2 litry
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 korzenia
cebula 1 szt
boczek wędzony 25 dag
kiełbasa 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
ziele angielskie 4 ziarna
kminek 1 łyżeczka
majeranek 1,5 łyżeczki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z wędliną

1. Fasolę oraz żeberka przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Marchew, pietruszkę oraz cebulę obierz, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do zupy. Gotuj 15 minut.

2. Boczek pokrój w małą kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Boczek razem z kiełbasą podsmaż na oliwie. Dodaj do zupy. Gotuj 30 minut.

3. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę. Dodaj do zupy. Wymieszaj i gotuj jeszcze przez 10 minut. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.02.2016 10:09
bardzo fajna
2milutka 05.02.2016 22:08
musi być dobra w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak