Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo-marchewkowa z dodatkiem łososia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 litr
łosoś wędzony plastry 100 g
marchew 2 sztuki
dynia 150 g
kasza gryczana 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo-marchewkowa z dodatkiem łososia

Wodę należy zagotować, do gotującej się wody wrzucamy drobno pokrojoną marchewkę i dynię, pokrojonego łososia, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, zioła prowansalskie i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut, po czym wsypujemy kaszę gryczaną i gotujemy jeszcze 20 minut. Doprawiamy pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 31.10.2014 10:13
wspaniałe i bardzo smaczne połączenie :)
ice cubes 29.10.2014 00:21
z chęcią by się zjadło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak