Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowa z suszem jabłkowym (po Litewsku)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb ciemny 5 kromek
woda 2 litry
jabłka prażone 30 dag/suszone
śmietana 2 łyżki
cynamon do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowa z suszem jabłkowym (po Litewsku)

Sposób przygotowania:
Suchy chleb lekko zrumienić w piekarniku, następnie zalać wodą, dodać przyprawy, rozgotować i rozbić blenderem. Całość jeszcze raz zagotować, dodać suszone plastry jabłek z odrobiną cynamonu. Przed podaniem na stół podprawić śmietaną i podawać na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 12.07.2014 14:23
ciekawy przepis, warto wypróbować
Paolcia 12.07.2014 10:43
fajnie wygląda :) i musi być naprawdę pyszna :)
Motorek 12.07.2014 10:40
Fajny pomysł, ciekawe jak smakuje
Stenka 12.07.2014 10:40
ciekawy przepis
agnieszka214 12.07.2014 09:38
takiej zupy jeszcze nie jadłam
olkaaa 12.07.2014 08:24
muszę spróbować
bhb8 12.07.2014 08:01
takiego dania nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak