Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zupa brukselkowa - pyszna warzywna zupa z dodatkiem brukselki.

Składniki:

Składniki:

masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
bulion warzywny 1.5 litrów
ziemniaki 6 sztuk
brukselka 1 opakowanie
śmietana 18% 150 gramów
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa

W garnku na maśle i oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Mieszając smażyć przez około 3 minuty. Wlać gorący bulion i zagotować. Przykryć. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 5 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umytą brukselkę. Gotować przez 10 minut. Odstawić z ognia. Dodajemy koperek oraz śmietanę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dotamisio 14.02.2019 15:56
Kolorowa,smaczna, zdrowa :) Smacznego!
Basiliana 29.01.2019 13:26
Lubię takie szybkie w przygotowaniu zupy, choć brukselkowej jeszcze nigdy nie jadłam.
Babeczka35 27.01.2019 19:07
Prosta i pyszna zupka :)
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:23
Taka zupa to samo zdrowie.;')
bietka 22.01.2019 10:14
Smaczna i zdrowa zupka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak