Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa a’la meksykańska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 500 g
ziemniaki 2 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 100 g
kostka rosołowa 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
chilli
Liść lubczyku suszony Prymat
cząber
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koperek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa a’la meksykańska

Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy kości, gotujemy około 30 minut (od czasu do czasu zbieramy szumowiny). Ziemniaki kroimy w małą kosteczkę, marchewkę i cebulę w pół plasterki, pomidora i paprykę w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, koncentratem i koperkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Gdy zupa jest gotowa obieramy mięso z kości i wkładamy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 26.11.2014 17:25
smaczna zupa
Skotka 26.11.2014 17:07
Pyszna pikantna zupka:)
Stenka 26.11.2014 14:50
smaczne danie
Agnieszka-87-25 26.11.2014 14:48
bardzo bogata w składniki pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak