Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żubrówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 300 ml
wódka 1 litr
trawa żubrowa 60-65 źdzbła

Przepis i sposób przygotowania na: Żubrówka

Trawę należy opłukać. Odsączyć z wody. Następnie umieszczamy ją w butelce gdzie jest spirytus. Zakręcamy. Po ok 3 tygodniach przelewamy do karafek/butelek i łączymy z wódką. Wstrząsamy kilkakrotnie. Odstawiamy na ponad dobę do lodówki. Gotowa do picia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 11.09.2013 12:05
nie robiłem dawno
Alex_M 24.05.2013 11:58
rewelacja!
Piter 31 13.05.2013 15:11
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak