Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółta fasolka z okrasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 40 dag
boczek wędzony 30 dag
cebula biała 2 młode
czosnek 1 ząbek
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 2 l
sól 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Błyskawiczne, tanie i dziecinnie proste w przygotowaniu, a pyszne danie z fasolki szparagowej. Okraszona boczkiem i cebulką smakuje wyśmienicie!

Przepis i sposób przygotowania na: Żółta fasolka z okrasą

Kroki postępowania

1
Wstawiamy garnek z wodą na ogień, zagotowujemy. Z fasoli usuwamy końcówki i dokładnie ją myjemy. Wrzucamy do gotującej się wody, solimy, mieszamy. Gotujemy do miękkości fasolki (przez około 7-10 minut). W tym czasie cebulkę i boczek kroimy w sporą kostkę.
Krok 1 - Żółta fasolka z okrasą foto
2
Boczek wrzucamy na suchą patelnię, wstawiamy na średni ogień i smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dorzucamy cebulkę i smażymy na rumiano (około 2-3 minuty).
Krok 2 - Żółta fasolka z okrasą foto
3
Wrzucamy odcedzoną fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, kminek oraz świeżo zmielony pieprz, mieszamy dokładnie i smażymy od czasu do czasu mieszając jeszcze przez 2 minutki. Smacznego!
Krok 3 - Żółta fasolka z okrasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 03.08.2017 23:16
bardzo lubię taka fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak