Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

znowu szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka
mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon do smaku
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: znowu szarlotka

Kroki postępowania

1
Z mąki, masła, cukru, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść ciasto, wsadzic do lodówki na 30 min.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie części jedną większą drugą mniejszą.
Większą część rozwałkować i położyć na blachę (blacha wyłożona papierem do pieczenia)
ponakłówać i podpiec w piekarniku jakieś 10 minut w 180 stopniach
Jabłka obrać, pokroić i przesmażyć w garnku z cukrem.
Krok 1 - znowu szarlotka foto
2
Następnie wyciągnąć ciasto z piekarnika i nałożyć na nie przesmażone jabłka
Krok 2 - znowu szarlotka foto
3
Jabłka posypać cynamonem i cukrem waniliowym
Krok 3 - znowu szarlotka foto
4
Teraz bierzemy drugą część ciasta, rozrywamy na kawałki i rzucamy na jabłka, następnie obsypujemy płatkami migdałów i wsadzamy z powrotem do piekarnika na 30 minut.
Krok 4 - znowu szarlotka foto
5
Najlepsza, choć ponoć niezdrowa jest taka cieplutka prosto po upieczeniu :)
Krok 5 - znowu szarlotka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.11.2012 18:16
szarlotki zawsze są smaczne
Ewa6274879 24.10.2012 22:01
i znowu pysznie :)
Katarzyna54 22.10.2012 09:38
lubię szarlotkę!
pycia9 18.10.2012 16:28
pycha
marianp20 18.10.2012 14:59
super przepis
babajaga1969 18.10.2012 14:09
wygląda smacznie i na pewno takie jest
Konczi 18.10.2012 13:48
mmm musi być smaczna
Krakowianka 18.10.2012 13:24
jest pyszna !! i szybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak