Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowy dip koperkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 0,5 szklanki
jogurt grecki 4 łyżki
Koperek suszony Prymat 0,5 opakowania
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowy dip koperkowy

Czosnek obrać, drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Odmierzone ilości jogurtu i majonezu wymieszać starannie, dodać czosnek i koperek, wymieszać i odstawić do przegryzienia. Posolić do smaku, dodać pieprzu (może być czarny albo kolorowy) i dużą szczyptę papryki (jeśli lubimy ostre sosy, możemy dodać jej więcej). mieszamy. Sos wkładamy do salaterki, w której będzie serwowany i oprószamy koperkiem i papryką dla dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.01.2014 19:08
lubię takie dipy :)
fotoviderek 24.10.2013 07:34
Świetny dip :)
Katarzyna59 30.07.2013 08:34
bardzo fajny
David 29.04.2013 10:52
robię podobne, bardzo smaczny
misia53 26.04.2013 11:15
fajny dip , koperku już nasiałam..
Anna169Hosz 22.04.2013 08:52
Bardzo lubię dipy.
Alex_M 02.04.2013 12:51
@miki47, ale ze co z tym zelazkiem? ;)
miki47 02.04.2013 11:08
BOSCH Żelazko TDA5650
caralajna 28.03.2013 07:13
fajny, mam trochę koperku zamrożonego, i często robię takie sosy/dipy, pyszne są
Granita 27.03.2013 01:44
bardzo przydatny przepis na sos o wszechstronnym zastosowaniu
Dorota37 12.03.2013 17:50
Fajny prosty, i domowy super :-)
Łucja 10.03.2013 22:44
smacznie i prosto :) fajny dodatek do wędlin!
Gracer 10.03.2013 20:12
szybki i w dodatku smaczny
Renataj 10.03.2013 18:10
Prosty i szybki. W sam raz do ziemniaczków pieczonych w piekarniku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak