Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimowe buraczki uniwersalne...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg mniejsze
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zimowe buraczki uniwersalne...

są słodsze i mniej łykowate podłużne mniejsze buraczki, buraczki obrałam ze skórki, ugotowałam w 3 litrach wody w szybkowarze 35 mninut, z wywaru mam po przyprawieniu do picia barszcz czerwony

buraczki starłam w robocie na tarczy grubsze wiórki

porcję buraczków użyłam na surówkę a resztę wymieszałam z podanymi składnikami

buraczki ciasno upchać w wyparzonych słoikach, zakręcić i pasteryzować z 15 minut, słoiki w garnku postawić na ściereczce na zakrętkach

przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - takie buraki można użyć do surówki, do zasmażenia, do zupy barszczu.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 24.10.2015 22:40
Buraczki to obowiązkowy zapas na zimę :)
ben-ka 17.10.2015 08:33
Też lubię mieć takie buraczki pod ręką:)
MałaMi89 16.10.2015 23:02
Ja robię z papryką - przepis od Mamy :)
jagoda5913 16.10.2015 22:49
dobre buraczki
danusia19671 16.10.2015 22:18
Robię trochę inaczej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak