Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa surówka koperkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki 2 szt.
pietruszka 2 szt.
jabłko 1 szt.
ogórki konserwowe 2 szt.
ocet jabłkowy 1 łyżka
majonez light 1,5 łyżki
koperek 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
sól i pieprz

Porada

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa surówka koperkowa

Dzisiejsza propozycja to prosta i szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna surówka koperkowa, która będzie idealnym dopełnieniem obiadu. Ta zimowa suróweczka świetnie komponuje się z rybami oraz różnego rodzaju potrawami mięsnymi.

PRZYGOTOWANIE:

Marchewki, pietruszki i jabłko obieramy ze skórki i wraz z ogórkami konserwowymi ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko skrapiamy octem jabłkowym i dodajemy majonez wymieszamy z koperkiem i cukrem pudrem. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Surówkę odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

Życzę smacznego! :)

* użyłam cukru pudru przygotowanego z cukru brzozowego (ksylitolu). Świetnie sprawdzi się także cukier puder brązowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 21.02.2016 14:57
Super smaczna;))
IwonaKa 21.02.2016 14:07
smaczna i zdrowa,lubię takie
pestka 21.02.2016 12:58
lubię takie surówki
marzut 21.02.2016 12:51
Pyszna surówka.
Madzik239 21.02.2016 11:19
Fajna suróweczka..
olkaaa 21.02.2016 10:52
robię podobną
bertpvd 21.02.2016 10:30
Bardzo fajny, szybki przepis. Nie ma to jak zdrowa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak