Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z czarnuszką i pestkami dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
oliwa 5 łyżek
ząbek czosnku 4 ząbki
Czarnuszka nasiona Prymat 0.5 łyżeczki
pestki dyni 0.5 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z czarnuszką i pestkami dyni

Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki. W miseczce łączymy: oliwę, czarnuszkę, czosnek i paprykę. Marynatę nakładamy na ziemniaki i odstawiamy na 2 godziny . Po tym czasie ziemniaki przekładamy do naczynia do zapiekania i obsypujemy pestkami dyni. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.12.2014 13:16
smaczne ziemniaczki
kornelcia 15.12.2014 21:07
Smakowite.
Katarzyna59 15.12.2014 18:39
przepyszne
gosia56 15.12.2014 17:15
tak jeszcze nie jadłam ;)
Habibi 15.12.2014 14:30
uwielbiam czarnuszkę również w połączeniu z warzywami, a często do pieczonych ziemniaków dodaję też rozmaryn :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak